torstai 14. elokuuta 2014

Keksi ja Imago - Yhdessä jälleen

Huom! Tämä teksti on jo vanha, mutta sain julkaistua sen vasta nyt...

Heippa taas vaihteeksi! En nyt taas ole ehtinyt tehdä mitään muuta, kuin olla töissä ja tallilla, joten kirjoittelut on jääneet vähemmälle. Kerron nyt kuitenkin kuluneiden päivien puuhailuista..

Sunnuntaina Keksillä oli muistaakseni tarkoitus olla vapaa, tai sitten olisin ratsastanut sen kevyesti illemmalla. Mentiin Liidan ja siskoni Liisan kanssa Imagolle Rabbelugniin putsaamaan karsinaa ja Liida hyppäsi Imagolla. Oltaisikohan esteet olleet korkeimmillaan 100cm vai 105cm? Kuitenkin tarkoituksena oli hypätä kahden laukka-askelen sarjaa. Imago näytti kulkevan hyvin, mutta loppua kohden kielsi muutaman kerran. Kuitenkin oli ihan kiva treeni ja saatiin vihdoinkin Liidasta ja Imagosta muutama kuva.. Kiireiden takia kuvat on kuitenkin jääneet kameran muistikortille, kun en niitä ikinä ehdi siirtää koneelle, saati lähettää Liidalle.

Tiistaina pistinkin koko maailman taas mullin mallin, kun päätin muuttaa Keksin Rabbelugniin. Isäni veti meidät Liidan trailerilla ja äitini ja Liisa auttoivat tavaroiden pakkaamisessa. Lastaaminen oli Keksille vaikeaa, mutta saatiin kuitenkin hepo kyytiin ja kohti uutta kotia - ja sitä tärkeintä: Imagoa <3 Keksi muutti pihattotalliin, sillä uskon sen olevan Keksille toimiva ratkaisu eikä tallissa olisi muutekaan ollut tilaa. Pihatossa on Keksin lisäksi kaksi muuta tammaa, ja Keksi onkin arvojärjestyksessä alin. Nätisti kuitenkin tulevat toimeen ja kun Keksi on johtajahevosen kanssa kahdestaan, niin ei ollut mitään ongelmaa. Kolmannen pyörän liityttyä joukkoon Keksi saakin sitten seisoskella kauempana muista.

Keskiviikkona mentiin Liidan kanssa yhdessä tallille ja taluteltiin hepoisia yhdessä kentällä. Imago oli ihan sekaisin kun pääsi pitkästä aikaa treffeille Keksulin kanssa! Nuo kaukosuhteet kuin ei vissiin hevosilla oikein toimi.. kjeh kjeh.. :D Näpsittiin muutamat kuvatkin, mutta niistä tuli todella tummia, sillä taivas alkoi täyttyä tummista sadepilvistä, ja ukkostikin jo vähän.

Imago meni hierottavaksi ja Keksi pihattoon takaisin. Sitten alkoikin sataa kaatamalla ja rakeitakin tuli! Lauman johtajahevonen hääti Keksin sisältä pihalle sade/raesateeseen, joten jouduin taluttamaan sen sieltä takaisin sisälle ja katsoa, ettei sitä häädetä taas ennen kuin sade loppuu. Keksiltä valui ihan aavistuksen räkää nenästä, mutta veikkaisin että mistään vakavemmasta ei ole kyse, vaan se ei vielä ole oikein tottunut olemaan pihatossa. En edes tiedä, onko Keksi saanut nukkua sisällä vai onko se seissyt taivasalla..

Muutto oli mielestäni oikein hyvä ratkaisu, sillä olen alkanut kyllästyä siihen, että ravaan kahden tallin väliä. Nyt kun ollaan Liidan kanssa samalla tallilla niin saadaan puuhattua yhdessä paljon enemmän. Voidaan mennä taas yhdessä maastoon rallittamaan ja yhteisiin valmennuksiin ja muutenkin ratsastaa samaan aikaan maneesissa ja kentällä. MAHTAVUUTTA! En malttaisi taas millään odottaa.. Päästään elämään normaalia hevosenomistajien arkea yhdessä :')

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti