keskiviikko 6. elokuuta 2014

Muutoksen tuulia



Heippa!

Kuten otsikostakin näkee, muuttopäivä on viimeinkin saapunut!

Sunnuntaina mentiin Kiviharjuun laittamaan tallia muuttokuntoon! Tarkoitus oli kuvata videopostausta, mutta eihän siinä tohinassa jäänyt aikaa mitään kameraa kannella.. Joten kuvamateriaalia ei nyt sitten ole.

Aamulla lähdettiin Ilon tallille Nooran kanssa ja Noora ratsasti Keksillä. Yhden maissa oltiin kuitenkin Kiviharjussa, jossa pestiin kaikki karsinat lattiasta kattoon painepesurilla ja mäntysuovalla. Sen jälkeen kalkittiin lattiat ja seinät. Purettiin myös muutama tarha, jotta voidaan rakentaa uudet ja paremmat aidat niihin. Koko päivä tässä tohinassa meni ja illalla grillailtiin yhdessä. Oli tosi kivaa päästä omalla jengillä yhdessä puuhailemaan!

Maanantaina Noora ratsasti Keksin, niin en mennyt itse tallille ollenkaan! Olipa outoa viettää vapaailtaa..



Ratsastusta viime perjantailta, vanhalta tallilta


Tiistaiksi olin sopinut, että menen Keksillä jotain kevyttä, mutta kun olin lähdössä tallille, Noora ilmoitti että muutto olisi heti kun saadaan kamat pakattua autoihin. Ilon tallilla pakkasin kaikki Keksin tavarat rekkaan ja omaan autoon ja Henkka lastasi Keksin, sillä se osaa olla lastauksissa hankala, eikä meillä ollut aikaa tai hermoja katsella Keksin temppuja. Henkan perässä se meni melkein ekalla yrittämällä sisään, sillä vähän se astui sivuun rampilta kun ei olisikaan halunnut lastautua.

Kivarissa laitettiin Keksin tavaroita paikoilleen ja pian hevosrekka jo kurvasikin pihaan. Purku onnistui tosi kivasti ja hevoset menivät innokkaina uusiin karsinoihinsa. Tästä oisi ollut kiva saada kuvia, mutta eipä kenelläkään ollut aikaa mitään alkaa napsimaan.

Kun oltiin saatu alkukaaos laantumaan, aloin laittaa Kebua ratsastuskuntoon, sillä se oli jäänyt liikuttamatta, kun oli kiire muuttaa. Mentiin maneesille yhden toisen ratsukon kanssa ja Keksi oli ihan tohkeissaan ja ihmeissään! Ei se nyt varsinaisesti kytännyt mitään, mutta puuskutteli sen oloisena, että nyt on tosi jännää! Oma ratsastukseni ei todellakaan ollut mitään parhautta, mutta olin muutenkin niin väsynyt muutosta ja piti olla kevyt liikutus, niin lopettelin melko lyhyeen.


Yhden jytkyt Keksi ehti jo ottaa!



Tänään, eli keskiviikkona mentiinkin sitten Hennan kanssa tekemään ihan eka iltatalli tuolla uudessa paikassa. Kylläpä oli kiva pitkästä aikaa hoitaa näitä vanhoja tuttuja heposia! Muutamaa vaille sama porukka kuin keltissäkin silloin keväällä :)

Noora kehotti meitä menemään kävelymaastoon Keksillä ja Destillä, joten päätettiin kivuta selkään ilman satuloita ja eikun maastoon mars! Kumpikaan tamma ei hölmöillyt ollenkaan, vaikka paikka olikin ihan uusi ja laitumia ohittaessa ponilaumat lähtivät seuraamaan meitä aidan viertä pitkin. Keksistä huomasi ihan selkeästi, että se nautti vanhemman "täti"-tamman seurasta! Destiähän ei oikeasti voisi tädiksi luonnehtia..!

Maastoilun jälkeen jäätiin nappaamaan kuva, mutta Desti oli vähän eri mieltä tästä photoshootista!


Kun päästin tallille, alettiin jakaa iltaruokia. Desti ja Keksi rupesivat oikein äänekkäästi polkemaan jalkoja ja potkimaan karsinoiden ovia, joten ihan tahallaan jätettiin ne viimeisiksi syöpöttelijöiksi. Keksi on muutenkin nyt tämän (lyhyen) ajan uudella tallilla ollut hirveän malttamaton ja se kerjää koko ajan herkkuja! Hyvä kun edes päästiin sinne maastoon kun en meinannut selvitä selkään asti, sillä Keksi ei millään suostunut seisomaan paikallaan..
Malttamaton hepoinen kerjäämässä herkkuja :D

Tallin sulkemisessa meinasi pieni perfektionismi iskeä, kun lakaistiin tallikäytävää. Jokainen pölyhiukkanen ja heinänpätkä oli lakaistava! Päästiin kuitenkin ihan kivan aikaisin kotiin, kun su ja ti meni sinne 23 paikkeille, että oltiin kotona.

Enää reilu pari viikkoa Nuorten Hevosten Festareihin, IIIIIIK!!

Eipä mulla muuta tällä kertaa! Toivottavasti saataisiin kuvia, että ois kirjoittelukin mielekkäämpää.. Huomenna tiedossa taas iltatalli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti