maanantai 23. maaliskuuta 2015

Katse peiliin!

Meillä olin Keksin kanssa valmennus taas perjantaina. En saanut kuvaajaa mukaan, kun valmennus oli aamupäivällä, mutta nyt täytyy sitten pärjätä tekstin voimin. Tarkoituksena oli harjoitella kisoja varten niitä kaikkia pieniä asioita, mistä on helppo kerätä pisteet kotiin. Aluksi käveltiin oikeaan kierrokseen pääty-ympyrällä niin, että valmentaja piti keksiä ohjista vieressä kävellen ja minä käytin pohjetta. Sitten tehtiin samaa ravissa. Mun ei tarvinnyt keskittyä ohjaan ollenkaan, joten katsoin peilistä istuntaa ja pohkeen käyttöä. Mulla on tapana könöttää harjoitusravissa eteen, mutta nyt olinkin yllättävän suorassa!

Sitten olikin mun vuoro ottaa ohjat käteen. K meni pitkiä pätkiä oikein, mutta sitten se vaan välillä nousi kuolaimen yläpuolelle. Meillä on kuitenkin tarkoituksena mennä ensi sunnuntaina vain c-merkin kouluohjelma, joten muodolla ei ole väliä. Tärkeintä oli, että sisäpohje ja ulko-ohja toimivat, ihan jo siksi, että saisin Keksin menemään tuomarin ohi ilman kiemurtelemisia. K oli ihan kivan reipas, mutta ei kuitenkaan kaahannut, joten oli ihan kiva ratsastaa, vaikka muoto puuttuikin. Katsoin peilistä aina keskihalkaisijalla, ja meno ei näyttänyt hassummalta.

Tultiin keskihalkaisijaa niin, että piti halkaisijan alussa ottaa ravista käyntiin, siirtyä takaisin raviin, ratsastaa tervehdykseen ja odottaa. Käynti-ravi-siirtymiset menikin oikein kivasti ja Keksi oli hyvin kuulolla. Mutta pysähdykset oli ihan kamalia! K pysähtyi suoraan neljälle jalalle, mutta sitten parin sekunnin päästä otti yhdellä jalalla askeleen ilmansuuntaan x. Pari kertaa se jopa yritti repiä ohjaa paikallaan. Valmentaja kehotti vähän tärisyttämään ohjaa, että K:lla olisi jotain, mihin keskittyä. Mutta jo ihan pienestä ohjan liikkeestä se alkoi peruuttaa. Pohje kiinni ja K meneekin eteenpäin, ohjalla kiinni, niin pysähtyy ja mongertelee sivuille. Kylläpä oli oikein mallisuoritus! :D

Tultiin pituushalkaisijaa myös laukassa ja siirryttiin raviin aina ennen päätyä. Laukkakin meni tosi suoraan ja olinkin siitä aika yllättynyt! Varsinkin kun K hoksasi, että otan raville ennen päätyä ja ohjaan sitä, ei se tehnyt omia johtopäätöksiään ja seilannut ennen päätyä. Tällä kertaa ei otettu yhtäkään askelta, jossa olisi ollut liikaa kaasua! Laukan rytmi oli todella hyvä ja sitä oli kiva ratsastaa!

Lopuksi valmentaja sitten hyppäsi vielä kyytiin ja läpiratsasti Keksiä. Ravi- ja käyntisiirtymiset meni hyvin. Laukkaan kuitenkin laitettiin gramaanit, sillä Keksi lähti viemään alakaulallaan ja heitti sitten stopit aina, kun siltä vaadittiin oikein päin kulkemista.. Saatiinkin nyt sitten gramaanikuuri ennen kisoja, jotta K pikkuhiljaa oppisi, miten hevoset kulkee. Saataisiin vähän vahvistettua sen hermoratoja, jotta se voisi joskus jopa kulkea ohjan ja pohkeen välissä laukassakin.

Nyt meillä onkin tällä viikolla ohjelmassa treeniä kisoja varten. Siirtymisiä ja pysähdyksiä saadaan kyllä harjoitella yötä päivää. Aion myös tuijottaa peiliin paljon ja katsoa omaa istuntaa ja apujen käyttöä. Ja opetella rata!! Vaikka onhan se c-merkin ohjelma (1997) niin helppo ja lyhyt, että häpeän kyllä silmät päästäni, jos sekoilen siinä..

Oletko sinä jo avannut kisakauden? :)
 photo IMG_6971_zps3sqvnznd.jpg
Kuvituskuva, Keksi edustavana :D

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tosi kiinnostavan oloinen blogi! Me avataan kilpailukausi 29.3, saa nähdä mitä siitä tulee :D

    Enni/www.hippuja.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Meillä jäi sittenkin nuo kisat välistä, mutta ehkäpä sitten vappuna yritetään uudestaan! :)

      Poista