keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Testissä uudet suitset

Kuten olinkin jo lupaillut, nyt olisi luvassa postaus noista meidän uusista suitsista! Kamera ei suostunut millään yhteistyöhön, vaan kaikki ratsastuskuvat ovat ihan tärähtäneitä, joten harmikseni en saanut laitettua kuvia suitsista itse työssään..

Olin pohdiskellut, josko ne auttaisivat Keksin rauhattomaan päähän. Keskustelin siitä valmentajani kanssa ja hän epäili, että nämä suitset voisivat auttaa. Ostin ne siis Ridmeriltä Helsinki Horse Fairista ja olen nyt käyttänyt niitä kolme kertaa. En osaa yhtään vielä sanoa, onko mitään pysyvämpää muutosta tapahtunut, kun kaikki nuo ratsastuskerrat ovat olleen niin erilaisia. Mutta jos ei muuta niin onpahan ainakin todella hienot!!

Suitset pussissaan vielä koskemattomina

Maanantaina menimme maneesille kouluilemaan, mutta innostuttiin sitten menemään maapuomejakin. Vanhoissa suitsissa minulla oli kumiohjat, jotka ovat näiden uusien suitsien nahkaohjiin verrattuna huomattavan paljon paksummat ja painavammat, joten en oikein osannut pitää niitä edes kädessäni! Jonkin verran Keksikin tuntui oudoksuvan näitä uusia kapistuksia ratsastettaessa, mutta rentoutui kyllä ajan kanssa.

Maanantaina maneesissa, ensimmäistä kertaa uusissa suitsissa

Istuntani on jotain aivan kamalaa, mutta Keksi on ihan kivan rento
Jouduttiin hetki odottaa, että päästiin ulos maneesista ja Keksiä alkoi tylsistyttää :D


Tiistaina kouluiltiin taas. Keksi ei aluksi olisi millään malttanut kuunnella ja pysyä ohjan ja pohkeen välissä. Tein kuitenkin, mitä valmennuksissa olemme harjoitelleet, eli ei ravata ennen kuin käynti on hyvä, eikä laukata ennen kuin ravi on hyvä. Tein pituushalkaisijalla voltteja molempiin suuntiin ja Keksi alkoikin ihan kivasti ottaa apuja vastaan. Varsinkin ravi meni paremmin kuin yleensä, vaikka kiusasinkin itseäni inhokkipuuhallani eli harjoitusravilla. Kun nostin laukan, alkoi Keksi innostuksissaan kaahata, joten jouduin ottamaan taas käynnille ja aloittaa kaiken alusta. Ei onneksi mennyt kovin kauaa, kun Keksi jo hoksasi mitä hain takaa ja menikin tosi kivaan muotoon ja keveni edestä. Siitä käynnistä olikin sitten mahtavaa nostaa laukka! Ja laukassakin Keksi kantoi itsensä hienosti pitkiäkin pätkiä, joten kärsivällisyys palkittiin! Maanantaihin verrattuna siis oli jo paljon parempi ja harmittaa todella, kun kamerassa on yli 100 täysin tärähtänyttä kuvaa..



Keskiviikkona olikin tallilla estepäivä! Päätin siis, että mielen virkistykseksi mennään parit kavaletit ja kuvattiinkin muutamat "hypyt". Mentiin tosi matalaa pystykavalettia ja pientä ristikkoa. Harjoiteltiin lähestymisiä ja hevosen hallintaa ennen hyppyä ja sen jälkeen. Aluksi tavallisesta muovikavaletista Keksi ei juurikaan välittänyt, vaan oli hyvin kuulolla ja meni oikein nätisti vasempaan kierrokseen. Oikeassa laukassa taas ei sujunut niin ongelmitta, kun se on meille se hankalampi suunta. Tätä mentiin ympyrällä, mutta pian siirryttiin diagonaalille pikkuristikolle. Tästä Keksi sitten innostuikin ihan kunnolla ja sitä sai pidätellä ihan tosissaan! Kaksi askelta ennen estettä se imi esteelle oikein kunnolla ja kaahasi koko diagonaalin loppuun. Laukanvaihto esteellä onnistui hyvin! Myöhemmin videolta katsottuna Keksin kaahaus esteelle ei näytä kovinkaan pahalta, mutta se tuntui selkään aivan hirveältä, kun se ei kuunnellut yhtään. Mutta kun ratsastin eteen ennen kuin aloitin tehtävän uudestaan, niin oli Keksi tosi hyvän tuntuinen, vaikkakin malttamaton.




Ennen Keksiä kutitti ratsastuksen jälkeen päästä, kun suitset olivat hanganneet, mutta nyt se pään raaputtaminen onkin vähentynyt joka kerralla entisestään! Eli siis ainakin tässä voi huomata tuon anatomisen muotoilun hyödyn.. Ajan kanssa sen pitäisi näkyä myös ratsastuksessa. Ehkä joku, jolla on vähän tasaisempia suorituksia tekevä hevonen (ja ratsastaja myös!) osaisi sanoa heti, onko muutosta tapahtunut. Tälläinen tuuliviiriratsukko ei vielä osaa päättää..! Mutta se pään kutinan vähentyminen on jo todella iso plussa!

En  ole nyt pitkään aikaan päässyt valmentautumaan, kun valmentaja on joutunut perumaan, joten voi olla että saadaan kunnolla hyöty irti sitten kun viimeinkin onnistuu valkkuun pääsy!

Toivotaan, että saisin tehtyä tämän päivän hypyistä jonkunlaisen videokoosteen.. Huomenna mennään varmaankin vähän kevyemmin ja taivutellaan enemmän käynnissä. Perjantaina voisi taas tuuppailla ihan tosissaan ja lauantaina Keksillä onkin vapaa, kun olen koko päivän töissä..

1 kommentti:

  1. Onpa sulla kaunis hevonen ja kivanoloinen blogi, lukijaksi liitytty! :)

    VastaaPoista