torstai 16. huhtikuuta 2015

Keksin uusi temppu

Meidän Keksi ei ikinä ole osannut mitään temppuja. En kyllä ole yrittänytkään opettaa.. Nyt jostain syystä K on kuitenkin ihan huomaamatta keksinyt tempun ja nyt siitä onkin jo tullut automaatio!

Aina kun ollaan puuhasteltu K:n kanssa ja vien sen takaisin pihattoon, olen vienyt sen portista sisään ja kiertänyt itse toista kautta sisälle pihattoon. K taas tallustaa tarhasta sisälle sillä aikaa ja kohtaamme pihaton aidalla. Meidän tallilla siis heinät ja pihaton sisäosa ovat sellaisessa hallimaisessa rakennuksessa. Halli on jaettu kahtia aidalla ja siitä hoidetaan ruokinnat. K on lauman johtaja, joten sillä on rivin ensimmäinen ruokakuppi ja heinätkin se syö yleensä siinä paraatipaikalla. Tässä siis kohtaamme aina ennen kuin lähden kotiin ja K tietää, että silloin saa ainakin yhden herkun.

Kerran kun olin antamassa herkkua Keksille, selasin samalla puhelintani ajatuksissani. K ei malttanut odottaa, joten se kurotteli aidan yli niin pitkälle kuin ylsi. Innostuin vähän härnäämään sitä namin kanssa ja K käänsi päätään vasemmalle näyttäen todella hassulta! Annoin sille innoissani namin ja hain niitä lisää. K väänteli päätään joka kerta, kun en antanut herkkua ihan heti. Laitoinkin tästä kuvia blogiin jo silloin, tietämättä että siitä tulisi tälläinen hittitemppu.

Ensimmäiset kerrat, kun K alkoi hoksaamaan temppua! Oikea yläkulma on lähinnä nykytilaa :)

Siskoni innostui tempusta heti, kun hän sen ensimmäistä kertaa näki. Hän onkin opettanut sitä Keksille siitä lähtien. Nameja ei heru, ellei pää käänny. Todella nopeassa ajassa K ehdollistui siihen, että aidalla täytyy ilmeillä!

Nyt ollaankin siinä pisteessä, että vaikka mulla ei olisi herkkua, K kääntelee päätään koko ajan herkkujen toivossa. Eihän se periaatteessa haittaa, mutta pään kääntelystä on tullut toistuvaa. Kyllä se vieläkin on hieno temppu ja naurattaa, mutta nyt se selkeästi kerjää herkkuja sillä. Onneksi en opettanut ojentamaan etukaviota, siihen kaviolla maahan kuopimiseen mulla menisi hermo! :D

Kärsin nyt pienestä postausideapulasta nyt kun en pääse ratsastamaan.. Toivottavasti tykkäätte tällaisesta postauksesta nyt, kun olen sairaslomalla :)

Ajattelin myös lisätä tähän videon, jonka kuvasin puhelimella pari viikkoa sitten. K oli tuolloin sairaslomalla kylkensä takia ja aika makeasti se vapaata viettikin :)



Mitä temppuja sinä olet opettanut hevosellesi?
Postausideoita sairaslomalaiselle?
Kommentoi!

3 kommenttia:

  1. K on niin söpö, lainaa mulle! :D ps. ajattelitko katsella Las Vegasin kisoja? Juuri itse katselen kouluratsastuksen GP-osakilpailua :)

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. ja ps. Olen YRITTÄNYT opettaa Pilleriä kumartamaan, mutta ei se oikein hiffaa.. Zeni osasi sen hienosti, ei ollutkaan ihan niin helppoa tämän toisen ison herran kanssa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo katson niitä kisoja ja tuomaroin mielessäni :D nyt kun sais oman hevosenkin menemään noin hienosti! Jos nyt kuitenkin ensin parantelen ruhjeen ja sitten alkaa taas armoton treenaaminen :)

      Poista